Search This Blog

Wednesday, October 6, 2010

Eroul nostru.

Eroul nostru traieste intr-o tara integrata european. Dimineata, la cafea, el se bucura de beneficiile globalizarii, gandind "mare om, mare caracter al de-a pus la cale treaba asta. Cum s-o fi gandit el sa fie bine tuturor asa..". Are un apartament mediu, cu mobila medie, utilat mediu. O prietena medie, viata sociala pe masura, pachet cablu TV mediu, pachet telefonie fixa si mobila medii, venit mediu - ca doar de-acolo sunt generate toate celelalte. Bucuria lui de a trai - medie. Asta in cazul in care o constientizeaza sau o considera vreodata.

Cu un interes moderat, sustinut in principal de dorinta de a prinde cateva elemente utile unei viitoare conversatii mediocre, priveste la TV catre Mircea Badea. Ce vede acolo - irelevant. Si sub mediocru.

Terminand plicul de 3-in-1, pleaca spre birou. Face uz de retelele de transport in comun pentru a ajunge acolo. Pe drum, companie ii tin ceilalti europeni, aflati si ei in drum spre birou. Nu zambesc, nu comunica, se inghesuie, injura, chiar si acolo se straduie non-verbal sa para altfel decat sunt (ca asa-i portul prin partea asta a Europei), unii miros altfel decat curat, altii incearca prea mult sa acopere mirosul celor de mai sus - toti concesionati Europei.

Ajunge la firma. Acolo, il intampina colegii lui, europeni ca si el, si - ca si el - multumiti de sansa de a contribui la bunastarea europeana prin munca cinstita si pretentii minime de retributie. Sefii, ceva mai europeni decat el sau colegii lui, isi indeplinesc indatoririle cu rigoare si profesionalism. European.

La birou, ziua se desfasoara conform graficelor (cel mai probabil europene). Spre final, sefii vor fi multumiti de productivitatea angajatilor, angajatii vor fi multumiti de prestatia lor in favoarea altora si mai ales pentru faptul ca nu li s-a cerut vreun aport prea personal. Just another day at the office.

Semi-multumiti de semi-existenta lor, europenii se retrag spre casa. Si Eroul nostru. Folosesc acelasi transport in comun, intalnesc aceiasi oameni. Coboara la aceeasi statie, traverseaza pe la acelasi semafor si merg pe acelasi trotuar.
Ajung in acelasi apartament mediu, in blocul lor mediu, situat intr-o locatie rezonabila - de preferat in vecinatatea transportului in comun -, cu vecini mediocri si facilitati la fel. Liftul miroase. Ghena iar s-a infundat. Vecinul de la 6 isi jeleste soarta europeana ascultand manele rromanesti.

Probleme?? Mediocre!

No comments:

Post a Comment